TEMAN 2016

BRÖLLOP & VIGSEL

Vi arrangerar, planerar och organiserar just ert drömbröllop, beskriv era önskemål som åtrekommer vi.

Ett romantisk, enkel och liten vigsel för bara er två! Går att genomföra även med en lägre budget (från 5000 sek inkl vigsel, middag och blommor) och med relativt kort varsel, cirka 1 månad.

Ett storslaget bröllop med släkt och vänner inkl extra allt. Vi samarbetar med festlokaler och restauranger i alla prisklasser, på Capri är det möjligt att få en fantastisk bröllopsmiddag med havsutsikt, pris från cirka 500 kr/pp och uppåt.

Välkomna! capritopselection@gmail.com

TEMARESOR 

Jubileum, konferens eller feelgoodresa, vi är öppna för alla förlag, vi syr ihop resor efter era önskningar.

Vi bor på Capri och vi vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och upplevelser av ön.

Vi erbjuder följande temaresor under 2016, har ni andra idéer kan vi självklart skräddarsy utifrån ert önskemål om ni önskar kombinera olika teman. Kontakta oss för offert på just er upplevelseresa på Capri. 

Vi skräddarsyr och planerar er upplevelse på ön så att den blir ett minne för livet!

 

Fest och Jubileum:

Fyller ni jämnt, en examen eller har något annat ni vill fira? Ta med dina nära och kära och fira på Capri.

Ni önskar, vi fixar gärna!

 

Konstresor

Akryl eller olja? På Capri finns några av världens vackraste vyer att avbilda, som t ex de gigantiska klassiska kalkstensklipporna ute i havet som är Capris landmärke.

Vi har en idé om var det är bäst att stå, ta med blocket, kom till Capri och låt penslarna jobba.

 

Skriv & musikresor

Här på Capri hittar du lugnet och inspirationen för att skapa ditt nästa verk eller varför inte ha en bokcirkel på ön?

Är du musiker och skriver egna låtar så finns en modern och komplett musikstudio på ön, ta med dina musikanter och spela in nya plattan här eller boka in studion som skrivarlya. Vi har kontakten, fråga gärna oss.

 

Vandring, Meditation & Yoga

På Capri kan du vandra i veckor utan att behöva gå samma väg två gånger och det finns stigar för alla nivåer, lätt och elit, många med härlig havsutsikt och pittoreska barer där vi stannar för att ta något läskande längs vägen.

Kanske söker du bara efter lugnet & tystnaden, efter att `leva i nuet` dvs mindfulness och lite yoga kombinerat med god mat.

Avsluta dagen med ett härligt dopp i havet i Marina Piccola, vi badar ända in i december vid fint väder.

Vi erbjuder en rik och nästan orörd natur, fråga oss om vandring, livsnjutarresor och yogaresor utan biltrafik och smog. Capri är platsen.

 

Konferensresor

Gör nåt annorlunda i år, Capri ger det där lilla extra till konferensen, med havet, himmelen, maten och solen i fokus. Avsluta arbetsdagen med en äkta italiensk glass på bästa stället där de gräddar rånet inför varje beställning.

Fråga oss så visar vi var. 

 

Kulturresor

Är ni intresserade av arkeologi, arkitektur eller historia? Besök utgrävningar från romarriket, ett kloster från 1300-talet, Villa San Michele och även Villa Lysis som svenskättlade poeten Jacques d´Adelswärd-Fersen lät bygga. Det finns även en filosofisk park inrättad av svensken Göran Adler Karlsson. På Capri finns många spännande platser med stor betydelse inom dessa områden.

 

Villa San Michele av Axel Munthe

Har du kanske läst en av världens mest lästa böcker och nu är du nyfiken på den magi som Axel Munthe beskriver i boken. Boken om San Michele är en av världens mest lästa böcker än idag.

Tidigt på 1900-talet lät läkaren, författaren och djurvännen Axel Munthe bygga Villa San Michele högt belägen på en klippa med havsutsikt i staden Anacapri på Capri.

”Mitt hem skall vara öppet för sol och vind och havets röster – liksom ett grekiskt tempel – och ljus, ljus, ljus överallt”

Kom och besök Villan och promenera i Axel Munthes fotspår, här får alla sinnen medverka. Sommartid anordnas musikkonserter på Villans takterrass, där kan du smutta på nåt läskande med utsikt över solnedgången samtidigt som du njuter av en klassisk musikkonsert. Verkligen supermysigt! 

 

Hälsa

Här får de äldre recept på bad i havet istället för mediciner eftersom sol & salta bad sägs vara helande för kroppen och motverka t ex bensår. Det finns möjlighet att göra studiebesök på sjukhuset och på ett äldreboende där de har egen vinlund och kronärtskocksodling.

Livskvalité på hög nivå.

 

Parker & Trädgårdar

Intresserad av natur & blommor? Tack vare den långa traditionen av utländskt husägande på Capri, där man tagit med sig sina favoritväxter från hemlandet och planterat dem på Capri, är faunan ovanligt rik. Besök de vackra parkerna Giardini di Augusto med otrolig havsutsikt över Faraglionerna och via Krupp eller parken i Villa San Michele som vanligen hamnar Top 5 i tävlingar om de vackraste parkerna i hela Italien!

 

Amalfikusten

Gör en utflykt med båt till Amalfikusten, till berömda platser som Positano & Ravello. Åk över dagen till sköna Sorrento eller varför inte besöka pittoreska storstaden Neapel. På grannön Ischia finns många varma källor och spa anläggningar, skäm bort dig själv med en övernattning på vackra Ischia.

Plocka russinen ur kakan, vi erbjuder även komboresor.

 

Matlagningsresor

Capri har sitt eget lilla kulinariska kök. Hur många gånger har du inte ätit en Insalata Caprese gjord på solmogna tomater, saftig buffelmozzarella och basilika utan att veta att namnet betyder just capresisk, alltså `från Capri`?

Här görs speciella små ravioli med ostfyllning. En annan specialitet är fylld bläckfisk som är något alldeles extra. Här bakas den godaste och saftigaste mandel & chokladkakan som finns, den typiska Torta Caprese.

Kom hit och lär dig hemligheten bakom rätterna med en riktig capresisk matmamma i det enkla köket under den mysiga pergolan, hon lär ut sina bästa knep för att få till den absolut godaste italienska maten. Maten är dessutom nyttig, färgrik och säsongsbetonad bara sådär helt naturligt, klimatsmart och supergod. Behöver vi lagerblad plockar vi de direkt i naturen, vi köper kött hos den lokala kötthandlarn och fisken i fiskbutiken för bästa kvalitet! Mycket frukt och grönsaker. Välkomna med er förfrågan.