24
jan
2016

Matlagning & hälsa

/

Capri har sitt eget lilla kulinariska kök. Hur många gånger har du inte ätit en Insalata Caprese gjord på solmogna tomater, saftig buffelmozzarella och basilika utan att veta att namnet betyder just capresisk, alltså `från Capri`?

Här görs speciella små ravioli med ostfyllning. En annan specialitet är fylld bläckfisk som är något alldeles extra. På ön bakas också den godaste, saftigaste mandel- och chokladkakan som finns, den typiska Torta Caprese.

Kom till Capri och lär dig hemligheten bakom rätterna med en riktig capresisk matmamma i det enkla köket under den mysiga pergolan, hon lär ut sina bästa knep för att få till den absolut godaste italienska maten. Maten är dessutom nyttig, färgrik och säsongsbetonad bara sådär helt naturligt, klimatsmart och fantastiskt god.

Behöver vi lagerblad plockar vi de direkt i naturen, vi köper kött hos den lokala kötthandlaren och fisken i fiskbutiken för bästa kvalitet! Ön har även ett fantastiskt utbud av färsk frukt och färska grönsaker.


På Capri får de äldre recept på bad i havet istället för mediciner eftersom sol och salta bad sägs vara helande för kroppen och motverka t ex bensår. Det finns möjlighet att göra studiebesök på sjukhuset och på ett äldreboende där de har egen vinlund och kronärtskocksodling. Livskvalité på hög nivå på ålderns höst!

Välkommen med er förfrågan!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/d/a/capritopselection.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405